Ses i baren
Ikväll var det tydligen personalbrist, så då blir det premiärjobb på Origo! Here goes nothing. Hörs om jag överlever!Första arbetet DONE!

Igår skickades min första labbrapport in. Det första stora arbetet i skolan. Det kändes AWESOME! I all uppståndelse runt det hamnade jag även i CS-sektionens styrelse som ansvarig för det studiesociala utskottet/CS-sektionens representant i kårens studiesociala enhet/arbetsmiljöansvarig. Quite a mouthful! Jag engagerar mig.

Nu sitter jag hemma i min underbara lilla lägenhet för första gången på länge. Eller nej, egentligen inte, jag är här och sover varje kväll, men ändå. Under rapportskrivningen har vi alla utnyttjat ID-rummet, en datorsal som praktiskt taget bara används av ID. För någon dag sedan var jag i skolan från 8 till 22:30, med en timmes paus för att käka lite mat på EPP. Helt okej!

Nu, efter några timmars slappande, ska jag ta tag i dagens agenda. Städ, disk, lite ommöblering tror jag och lite allmänt småplock. Arbeta lite extra vid datorn också, jag har precis ominstallerat skiten så nu ska det omstruktureras. Lite lunch skulle inte sitta helt fel heller.Update från årets nolla

Sitter i skolan, på en söndag, helt ensam och försöker få något gjort. Det går inte med ljusets hastighet direkt, men det fungerar. Lite korvstroganoff med couscous håller mig igång. Utanför fönstret går folk med hundar och några flitiga personer tränar brännboll. Umeå är ju världens största brännbollsstad, så man ska väl inte vara förvånad egentligen. Men lite annorlunda är det allt.

Nollningen är över nu i alla fall. Insparkssittningen förra lördagen var grym, jag blev utnämnd till årets nolla (YAY!) och jag hade precis frisknat till från min första feber sen typ... Evigheter. Dammen var ingen hälsokur visade det sig. Vad händer annars? Labbar och designprojekt och matte ungefär. Långa dagar i ID-rummet med matlådor och skratt. Jag ska bara försöka att se till att omfokusera lite på skolan så jag får klart allt någon gång... Jag gillar att vara student.crazy wet bitch (no, not like that....)

Klockan är 11 och Elin ska säga natti och pömsa lite i sin lilla säng. Det känns i luften att nollningen börjar sakta men säkert ta slut. Dock inte min förbannade förkylning. Jag hjälper ju självklart till på alla sätt och vis, idag testade jag att bada i dammen. Den äckligaste dammen som existerar ungefär, vatten som har stått stilla i 30 år. Brunt, stinkande. Kan inte vara annat än en hälsokur att bada där i mitten av september, eller hur? Men det var det värt: vi vann!

Men nu återstår bara Origo-jobb på fredag och insparkssittningen på lördag ungefär. Sen kan jag faktiskt börja få in lite rutiner om dagarna... Förhoppningsvis också bli sjuk då jag slipper att ständigt blöta ner mig i diverse ohygieniska vattenhål. AAAAAnyway, som sagt, sova! Fast justja, disken..............dillusions from a sicknessinfested bed

Ligger i min säng och hostar upp mina lungor. Har nyss smaskat i mig lite passionsfrukt som jag köpte BILLIGT nere på Maxi, så gott. Imorgon väntar en NTK-dag med låsbilsrace, gummiankor, GRATIS LUNCH och lite annat smått o gott. Skulle gärna ha dansat några timmar på natten för att (förhoppningsvis) fira vår fantastiska lådbil, men som mina luftvägar behandlar mig just nu känns det som en DUM IDÉ!

Nu ska jag vända mitt intresse mot min nya älskling, vårt mattekompendium. Vårt förhållande har inte börjat på bästa sättet får man väl erkänna, men jag tänker satsa på det! Tillsammans kan vi nog lappa ihop det innan det blir för trasigt! Pusspuss mattekompendium! ♥if you never try, you'll never know

Jag vill kunna skriva allt jag känner och tycker och tänker om allt just nu, men det går bara inte att formulera i ord. Igår såg jag mitt alldeles första norrsken. Det var ungefär som allt annat i Umeå just nu: magiskt. Jag kan inte sluta le.Life on ID

Var tusan ska jag börja? Jag har aldrig varit bra på att börja skriva på saker. När början kommer lite stretigt och motigt brukar jag ge upp och strunta i allt istället. Nu tänkte jag försöka på riktigt, för det blir lite annorlunda när jag rapporterar direkt från Ume än från Bollnäs. Här händer saker.

Mina dagar börjar hitta någon slags struktur nu. Plugg, hem och äta, plugg, hem och vara duktig, hänga med klassen eller grannarna, vara uppe liiite för länge, somna, vakna, plugga, osv... Jag skryter om det varje dag i skolan och det tänker jag fortsätta med i fem år till, men det är så ENORMT SKÖNT att bo på Tvistevägen! 1,5 min till skolan på cykel, 6 minuter på fot. Jag går upp 30 minuter innan jag börjar, det är underbart!

Skolan har dragit igång på riktigt nu också, inte bara någon lame-ass preppmatte nu inte. System, UML, HITI-modellen och design är det som gäller för stunden och imorgon drar även matten igång. Det är så otroligt spännande att gå till skolan och konstant prata om appar och den senaste tekniken. Det bästa är när våra lärare påpekar att om fem år kommer allt nytt idag vara stenåldersprylar och att det är VI som kommer att ha uppfunnit det som kommer att vara nyheter då. Interaktion är grymt!

Mer då? Vår första sittning var igår, den var lite B men höll sig rätt länge från att spåra! Kul var det, men chilikäk, limbo, Thebald Thor (allas favorit!), lite klassiskt ID-spex och chili con carne. Jag är fortfarande förvånad över att jag klarar av alla nolleaktiviteter, jag borde vara sjukt sjuk. Efter vinbrännboll i hällregn, vattenkrig (som jag vann!!!) och fontänbad nere på stan plus en hel klass som hostar och snorar är det det enda logiska svaret egentligen...

Nej, nu blev det snuskigt långt här, jag ska inte tvinga er läsa mer. Laterzzz!!UMEÅ ÄR BÄST!

Jag lever! Om 17 minuter startar ett episkt vattenkrig mellan ID och C/DV. HARDCORE!!!!!