underbara sommar
a beach is a beachÄven om inte Skidtjärn är riktigt lika exotisk som stranden i Fuengirola så var vattentemperaturen inte så himla annorlunda. Idag har det varit outhärdligt hett i Hälsingland och därför sökte jag och min bror skydd i Skidtjärns böljande vågor. Jag har passat på att steka mig riktigt ordentligt och börjar återfå nyansen jag lyckades erhålla nere i Spanien för strax över en månad sedan. Det är sjukt hur snabbt tiden flyger när man har roligt.

För roligt, det har jag. Även om man inte får pengar för att löka runt och sola hela dagarna så är det inte helt fy skam. Jag tänker försöka undgå det där med arbete så länge som möjligt och avnjuta riktig ledighet på päronens bekostnad de här sista veckorna som hälsing. Ja, det blir mycket tjat och jag kommer alltid vara hälsing i mitt hjärta, men snart är det Västerbottenbo som gäller.

Men först ska jag hinna med massa annat skoj och börjar med picknick med de söta stalltjejerna och sedan Transformers 3 på bio imorgon. Tjoho!min dag19 år. På något sätt inte så olikt livet som 18-åring. Fortfarande dötrött, fortfarande arbetslös, fortfarande löjligt optimistisk inför min flytt till Umeå om 7 veckor. Eller jo, efter min grymmaste födelsedag hittills är jag mer peppad inför flytt.

Anledningen kan vara alla manicker som just nu förminskar min golvyta på rummet. Dammsugare, vattenkokare, strykjärn, presentkort på IKEA, allt är bidrag till min kommande flytt och jag är i extas. Jag är så redo för det här!

Men först ska resten av sommaren komma och gå. Utgångar, bio, värme, sol, bad, grillning, sommarstuga, fiske, båt, plantering, röjning, Grillnatta, vänner och allt annat som hör sommaren till. Jag njuter vidare.the sweet escape
I love life
Jag har fått kontrakt på en etta på Tvistevägen, jag har precis nyss varit på en jobbintervju som gick riktigt bra, ja, det går bra nu.Så var det överJag saknar varje minut av tiden med NV08 och det kommer jag alltid att göra. Nu får jag bara se till att framtiden blir lika grym som det förflutna.

I studentpresent fick jag bl.a en gjutjärnspanna och riktigt fina knivar till min lilla etta på Tvistevägen. Nästa vecka fyller jag år och hoppas på liknande saker som kan fylla det som kommer att bli mitt egna lilla paradis i Umeå. Ett presentkort på IKEA skulle inte sitta helt fel (pik till släkten, om ni läser!). Tills vidare dricker jag varm Oboy ur min älskade bautamegamugg från Indiska och tittar på lite Scrubs. Puss!

Och ja, ni hittar mig HÄR också.I was a princessJag fick också min dag som prinsessa och natt som partyprinsessa.

Nu är jag mitt inne i studentveckan och det är återigen dags för att tagga till, lägga på ett ansikte, välja en söt topp som matchar mina jeansshorts och trampa vidare till fest, var den nu må befinna sig. En sak är i alla fall säker, jag älskar att ta studenten!

Och vet ni något mer? Jag har fått en etta på Tvistevägen. MUMS!Vad är väl en bal på slottet
Jag har spenderat de senaste två dagarna framför ratten. 90 mil har jag lyckats avverka, Umeå tur och retur. Nu har jag fått se mitt vackra Ume i solljus och med löv och grönska också och det är så löjligt vackert. Jag vill flytta nuuuu!

Fast inte än. Imorgon är det BAL! Den efterlängtade balen och nu såhär på kvällskvisten dagen innan har det även lyckats lösa sig med skjuts. Nu är det bara det lilla, lilla kvar. Inlägg till skorna, sminket ska packas, lösfransarna ska klippas, naglarna filas och lackas, lilla balväskan ska packas och brynen ska plockas. Fix och pet och don.

Nu drar det igång!my time, my space, my world

Jag vill hitta min plats här i livet. Jag vill leta och jag vill finna, förlora, fucka upp, förstöra, förstå, förfina och bara finnas. Vad min möjlighet till en etta på Tvistevägen ger är en tanke om tomhet. En seg, regnig och kanske lite åskig söndag klockan fem när tiden och hela världen står stilla. Att ligga i en säng som är alldeles för stor för mig, bland kuddar och filtar som är alldeles för många för mig, stirra upp i taket och lokalisera ickebefintliga föremål i tomrummet ovanför den där löjligt stora sängen.

Det är något jag kan göra en helt vanlig dag här hemma egentligen. Så vad skulle vara skillnaden? Ingen kommer att knacka på dörren och fråga om jag har några idéer om mat, vilket jag aldrig har. Ingen kommer att fråga om jag har dammsugit, vilket jag inte har. Ingen kommer be mig att sänka volymen på datorn, vilket jag ändå inte skulle ha gjort. Ingen kommer att säga att de åker ner till gymmet och att jag borde följa med. Det borde jag verkligen. Men det är många saker som borde göras här i världen.

ENSAMHET är min dröm. Jag TRIVS i ensamhet, att vara ensam hemma är en av mina passioner. Det betyder inte att jag är en social missbildning som sitter i en grotta och skalar kokosnötter med mina tånaglar, jag älskar sällskap. Men att faktiskt kunna existera i en värld som bara är min, om så bara för en sekund. Att känna tystnaden välla in över hela atmosfären och pressa sig in i varje liten vrå runtomkring mig. Ett plötsligt ljussken. Ett svagt muller som sakta rullar sig fram över horisonten, bygger upp sig i kraft som något slags osynligt kraftfält. Sedan det där hugget när åskan illustrerar exakt hur blixten klyvde isär hela himlen. Etttusenett, ettusentvå, ettusentre, ettusenfyra, ettusenfem, ettusensex... Två kilometer bort.

Jag vill hitta min plats här i livet.drömmen om ettan på Tvistevägen

Att ledighet kan vara så frustrerande! Inte ledigheten i sig, den är fantastisk. Nu när allt plugg har tagit slut finns det inte så mycket att göra om dagarna och det beklagas i högsta grad INTE. Vad som är irriterande är det faktum att i dessa dagar med Kristi Himmelsfärd och nationaldag och klämdagar och hela köret så har allting stängt. Ännu viktigare än så har Balticgruppen stängt, DET är frustrerande.

Jag kan dra hela historien. I Umeå finns det två företag som tar hand om studentbostäderna: Bostaden och Balticgruppen. Bostaden kör på ett klassiskt kösystem där den som har varit registrerad längst har förtur. Jag har kötid från februari ungefär, vilket betyder att det enda jag kan lägga vantarna på där är ett korridorsrum av okänd skabbighetsgrad.

Sedan finns Balticgruppen. De har lägenheter som är 37 år yngre än Bostaden, de är belägna töntigt nära universitetet och är riktigt fina. Det är fina små 25 kvadratare med köksvrå och ett förvånandevärt stort badrum. Hursomhelst så har inte Balticgruppen anammat kösystem utan kör på den gamla hederliga "först till kvarn"-metoden. Detta gör dem svåra att få tag på, eftersom de spårlöst försvinner på en sekund. Jag kan ge ett exempel:

Jag registrerade mig på deras hemsida och påbörjade en e-post-prenumeration. Det innebär att så fort en studentlägenhet dök upp på hemsidan skulle jag få ett mejl som sade "kom och ta mig". När mitt första mejl anlände vittnades det om att sju nya lyor låg till förfogande. Jag knappade mig fram på internet så snabbt mina fingrar tillät och hittade sidan och loggade in. En lägenhet fanns kvar. Intresseanmälan. Uppdaterade sidan, lägenheten var spårlöst försvunnen. Någon dag senare fick jag besked om att jag låg som nummer 5 i kö på lägenheten. De fyra personer som stod i kön framför mig hade alla tackat ja och drömmen om en etta på Tvistevägen blåste bort.

Jag har klickat mig in på både Bostaden och Balticgruppen flitigt den senaste tiden, även om jag inte har hittat något intressant. Så häromdagen loggade jag in på nytt, för skojs skull. Jag hade inte fått något mail på många veckor. Tittade lite snabbt över listan av lediga lägenheter, listan som brukar ha ca 11 st "trivselbostäder" lediga och en och annan hyreslägenhet. Nu fanns det 20 lediga lägenheter. 9 st var studentlägenheter.

Jag kastade mig som ett hungrigt djur över de vackra lägenheterna och intresseanmälde skiten ur dem. Nu ligger det tre intresseanmälningar och behandlas och jag vet att jag kommer att få erbjudanden om alla tre. Frågan är bara hur högt upp i listan jag lyckades hamna. Allt jag vet är att jag inte längre är sist.

Det som stör mig är att i dessa förbannade klämdagar kommer inte lägenheterna att behandlas och delas ut eftersom alla har ledigt. Jag har noll tålamod och vill veta om jag har fått min lilla etta typ NYSS. Därav denna lilla ventilation av känslor och tankar.

Nu ska jag skriva en lista av alla saker jag kommer att behöva införskaffa innan flyttlasset drar i augusti. Högst upp på listan står säng, klädställning och dammsugare.

Pusshej!